آموزش اینترنتی عموما به دو شکل انجام میشود: مجازی آفلاین و کلاسهای آنلاین
کلاسهای مجازی آفلاین هم اکنون بیشتر در شبکههای اجتماعی برگزار میشود. در این شیوه بدون تشکیل کلاس درس، مواد درسی برای استفاده در خارج از کلاس به شکل فایلهای قابل دانلود یا لوح فشرده در اختیار زبان آموزان قرار میگیرد.
دورههای آموزش آنلاین ضمن برخورداری از مزایای آموزش حضوری، فاقد برخی محدودیتهای روش مجازی آفلاین است.
در ادامه به برخی ویژگیهای دورههای آموزش آنلاین میپردازیم:
- در کلاسهای آنلاین، معلم بر اساس نیازها و تواناییها و روحیات هر زبان آموز برنامه درسی متناسب با او ارائه میدهد و بر نحوه پیشرفت او نظارت کافی دارد.
- اجرای تعاملی تمرینات برای افزایش مهارتهای زبانی به عنوان امری لازم و ضروری در کلاس آنلاین صورت میپذیرد.
- کلاسهای آنلاین نیاز به تسلط و تجربه کافی معلم در امر مهارت آموزی و نیز صرف وقت و سرمایه گذاری برای هر زبان آموز به شکل خاص دارد.
- در روش آموزش آنلاین معلم نیازمند نوآوری و اطلاع از روشهایی نوین آموزشی و تولید مباحث جدید به شکل دائم و مستمر است و این با روشهای دیگر که منابع درسی قدیمی میتوانند سالها مورد استفاده قرار بگیرند متفاوت است.
- کلاسهای آنلاین به دلیل ایجاد تعامل در گفتگوها و ایجاد محیط زبانی مشابه با محیط عربی زبان از بازدهی بسیار بالایی در مهارت آموزی زبانی برخوردار است. این ارتباط و تعامل باعث میشود که زبان آموز در مواجهه با محیطهای واقعی و برخورد با افراد عرب زبان از اعتماد به نفس و مهارت کافی برخوردار باشد.
- تعامل میان زبان آموزان و طرح سوالات به شکل عمومی در کلاس آنلاین موجب طرح نکات جدید و مورد استفاده همه زبان آموزان میشود.
- یادگیری پایدار و کاهش معنی دار درصد فراموشی مباحث از نتایج مهم روش آموزش آنلاین در مقایسه با دیگر روشهایی غیر حضوری است.
- کلاسهای آنلاین همانند کلاسهای حضوری علاوه بر دارا بودن جنبههای زبانی، در بهبود روابط اجتماعی از طریق ابراز نقطه نظرات در کلاس تأثیر بسیاری دارد.
- در روش آنلاین پاسخگویی به سوالها و رفع اشکال بلافاصله در کلاس انجام میشود و واگذار به مکاتبات طولانی بعد از کلاس نمیشود.