25 شهریور 1400
در این مقاله از میان ادوات نفی مورد استفاده برای منفی کردن جملههای اسمیه به بیان ویژگیهای «لیس و حروف شبیه به آن یعنی: ما، إن، لات و لا» خواهیم پرداخت.
18 شهریور 1400
نفی در زبان عربی به معنای نقض و انکار یک حکم یا موضوع است و در مقابل اثبات قرار دارد. در مجموعه گفتار پیش رو علاوه بر شرح مفهوم نفی، به شناخت ادوات نفی و مشخصات هر یک از آنها و همچنین روشهای منفی ساختن جملههای فعلیه و اسمیه و نیز نفی اسمها خواهیم پرداخت. در اولین مقاله از مجموعه درسهای اسلوب نفی، با نحوه منفی کردن جملههای فعلیه آشنا میشویم.
11 شهریور 1400
یکی از اسالیب مهم و کاربردی زبان عربی اسلوب تعجب است. در این مقاله سعی در روشن ساختن زوایای مختلف این اسلوب دارم و به عناوینی همچون: تعجب سماعی و قیاسی، ساختار «ما أفعلَ» و «أفعِل بِـ..»، زمان گذشته و آینده در اسلوب تعجب، شروط متعجب منه و جواز حذف آن و در نهایت فعلهایی که قابلیت ساخت فعل تعجب را دارند، خواهیم پرداخت.
04 شهریور 1400
استفهام با قرار گرفتن یکی از ادوات استفهام در ابتدای جمله و با هدف درخواست فهمیدن شکل میگیرد. ادوات استفهام عبارتند از: «همزه، هل، مَن، مَنذا، ما، ماذا، متی، أيّ، أین، کیف، أیّان، کم و أنّی» که از میان آنها تنها «همزه و هل» حرف و بقیه اسم استفهام هستند. در این مقاله به شرح و بیان اعراب چند اسم استفهام «من، ما، أيّ، كيف، أين» میپردازیم.