27 آبان 1400
در اصطلاح نحو عربی ضمیر؛ کنایه و اشارهای است که به جای اسم ظاهر قرار می گیرد و مانع تکرار آن میشود. بهکارگیری و شناخت صحیح ضمایر و مرجع آنها نقش بسیار مهمی در توسعه مهارتهای زبان عربی از جمله نوشتن، خواندن، استماع، و مکالمه عربی دارد. در این مقاله از میان اقسام مختلف ضمایر یعنی ضمایر بارز، مستتر، متصل، منفصل، مرفوع، منصوب، و مجرور، به شرح ضمیر مستتر و انواع آن میپردازیم و در پایان نیز درباره ضمیر فصل گفتگویی خواهیم داشت.
20 آبان 1400
از جمله اسمهای معرفه و بلکه أعرف معارف که در صرف و نحو عربی به آن توجه ویژهای میشود ضمیر است. در حوزه کاربرد نیز ضمایر از اهمیت بسیاری برخوردارند و تسلط در استفاده از آنها نیازمند برنامهریزی و تمرین دقیق است. همیشه یکی از نکات مورد تأکید من که فراگیران زبان عربی را به چالش میکشد تمرین و کسب مهارت کافی در بهکارگیری درست ضمایر در همه زمینههای آموزش عربی از استماع و مکالمه عربی گرفته تا خواندن و نوشتن به زبان عربی بوده است. در این مقاله ضمن طرح کلیات موضوع ضمیر، ضمیر بارز و تقسیمات آن را مورد بحث و بررسی قرار میدهیم.
13 آبان 1400
بسیاری از کلمات بنا بر موقعیتشان در جمله و وظیفهای که به عهده دارد و بر اساس عوامل وارد بر آنها دچار تغییراتی در آخر خود میشوند. بررسی تغییر یا عدم تغییر در اواخر کلمات در جمله، موضوع اعراب در نحو عربی است. در این گفتار از بین چهار شکل اعرابی رفع، نصب، جرّ و جزم، علامتهای جرّ و جزم را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
06 آبان 1400
اعراب بررسی تغییرات آخر کلمه در جمله است. این تغییرات بنا بر موقعیت آن کلمه و وظیفهای که به عهده دارد و بر اساس عوامل وارد بر آن پدید میآید. این بار از میان شکلهای اعرابی چهارگانهی رفع، نصب، جرّ و جزم، به شرح علامتهای نصب میپردازیم.