29 دی 1401
تنوین در زبان عربی نون ساکن زائدی است که در لفظ به آخر اسم اضافه میشود و در وقف و نوشتار (خط) حذف میشود. تنوین به طور کلی به دو دسته «تنوین اصیل» و «تنوین غیر اصیل» تقسیم میشود.
22 دی 1401
منظور از متعلقات فعل زمان و مکان انجام فعل، جار و مجرور، حال، و مفعول است. با تقدیم و تأخیر متعلقات یک فعل کلام خود را به شکلی مرتب میکنیم که با معنای مورد نظرمان همخوانی داشته باشد.
15 دی 1401
در زبان عربی اصل بر تقدیم مسند الیه بر مسند است مانند تقدیم فعل بر فاعل و مبتدا بر خبر و صاحب الحال بر حال. اما گاهی بنا بر اقتضای کلام مسند مقدم میشود و پیش از مسند الیه آورده میشود. در این مقاله به برخی از موارد اقتضای تقدیم مسند اشاره خواهیم کرد.
08 دی 1401
جمله در زبان عربی از مسند و مسند الیه تشکیل شده است. مسند الیه معمولا مقدم بر مسند است و پیش از آن میآید و گاهی هم البته بعد از آن قرار میگیرد. در این مقاله به شرح علل تقدیم مسند الیه بر مسند خواهیم پرداخت.
01 دی 1401
هر جمله تام مفیدی که از مسند و مسند الیه تشکیل شده باشد میتواند خبری یا انشائی باشد. جمله خبریه جملهای است که احتمال صدق و کذب در آن وجود دارد و میتواند گزارهای درست یا نادرست باشد مثل: زيد قائم، خالد يكرم الضيف ويرعى الحقّ. در مقابل در جمله انشائیه احتمال صدق و کذب یا درست و نادرست بودن گزاره مطرح نیست مثل: أدّ واجبَك، و ما أجمل الإحسان.