این سؤال که بهترین روش آموزش عربی چیست سؤالی است که دست کم یک بار ذهن همه علاقمندان زبان عربی را به خود مشغول کرده است، و سؤالات مهم دیگری مثل؛ برای شروع آموزش زبان عربی چکار باید کنم؟ بهترین کلاس عربی کجاست؟ آیا روش خودآموز عربی روش مناسبی است؟ از چه کسانی میتوانم برای بهبود زبان عربی خود کمک بگیرم؟ یادگیری زبان عربی بدون معلم آیا نتیجه بخش خواهد بود؟
صفحه «دورههای متنوع آموزش زبان عربی» را در آکادمی نتحدث ببینید:
راستش این پرسش میتواند برای هر چیز دیگری هم مطرح شود مثلا بهترین ماشین دنیا چیست؟ آیا بهترین ماشین دنیا در ترافیک تهران هنوز بهترین ماشین دنیا باقی خواهد ماند. اگر با این بهترین ماشین دنیا در مسابقه فرمول یک شرکت کنم چی؟ اگر با آن به کوهستانهای صعب العبور بروم آیا آن جا هم بهترین ماشین دنیاست؟ در میانه صحرا که پمپ بنزین یا ایستگاه شارژ وجود ندارد چطور؟ به نظر میرسد شرایط خارجی خیلی بر پاسخ به این سؤال که بهترین راه آموزش عربی چیست تأثیرگذار است.
روشهای متعدد و فراوانی برای آموزش زبان عربی و کلاسهای زیادی با تیتر بهترین کلاس عربی وجود دارد. پاسخ به این سؤال که این بهترین کلاس عربی چقدر برای من هم بهترین است بسیار مهم است. شرایط هرکس و هدف او از آموزش زبان عربی میتواند بسیار با دیگری متفاوت باشد. مطمئنا کسی که عربی را برای سفر یا تجارت یاد میگیرد نسبت به آنی که با هدف بحث و گفتگوهای تلویزیونی یا دانشگاهی به عربی آموزی میپردازد نیازهای متفاوتی دارد و به طور طبیعی بهترین کلاس عربی برای این دو گروه متفاوت خواهد بود.
ترجیح میدهم سؤال اول را این طور مطرح کنم: «الآن بهترین راه آموزش عربی برای من چیست؟» اینک به نظر میرسد به شرایط زمانی و مکانی و «خود من» در یادگیری زبان عربی توجه بیشتری شده است. خوشبختانه یک نفر هست که میتواند به این پرسش به خوبی پاسخ دهد.. بله منظورم خود شما هستید!
قبل از این که جواب قطعی را اعلام کنید بگذارید یکی دو تا از موانع و آفاتی را که مانع دستیابی به یک پاسخ عملی برای این سؤال میشود با هم بررسی کنیم:
صفحه «دوره آمادگی آزمون اشتمال» را ببینید:
میخواهم یک تجربه کوچک را با شما در میان بگذارم. مسألهای که خیلی با آن برخورد دارم؛ معمولا تا قبل از شروع به یادگیری زبان عربی برآورد آدمها از تواناییهایشان در زبان عربی بسیار کمتر و پایینتر از واقعیت است، و جالب این که در مقابل و در آنانی که مدتی را اگرچه کوتاه در آموزش زبان عربی چه در مراکز آموزشی و چه به شکل یادگیری خودآموز عربی گذراندهاند این برآورد به شکل غیر واقعی بسیار بالاتر از آن چه باید باشد است. به عنوان یک معلم و مربی باید زمان نسبتا زیادی را صرف تغییر این دیدگاه کنم. با وجود کلاسها و روشهای متعدد آموزش زبان معتقدم هنوز دیدگاه بسیاری از ما به مقوله آموزش به طور عام و به موضوع زبان آموزی به طور خاص نیاز به تغییر دارد. چه بسا همین نوع نگاه ما به آموزش موجب پدید آمدن عباراتی از قبیل عربی سریع، خودآموز عربی، عربی بدون معلم، و به منظور جلب توجه ما شده باشد. داشتن برآورد دقیق از سطح مهارت و توانایی ما در زبان عربی بسیار در انتخاب استراتژی آموزش زبان عربی ما مؤثر است.
این مقاله را هم بخوانید:
مثل هر مهارت دیگری، آموزش زبان عربی نیز نیازمند صرف وقت کافی و تمرین منظم و دائمی است. وسوسه آموزش سریع و راحت عربی، روند یادگیری ما را دچار اختلال جدی میکند. روشهای صرفا خودآموز عربی، عربی سریع، عربی بدون کتاب، عربی بدون معلم و امثال آن علیرغم تبلیغات پر زرق و برق و ظاهر جذابشان هیچکدام وجود خارجی و مؤثری ندارند.
صفحه «کلاسهای دوره جامع مکالمه زبان عربی» را ببینید:
امروزه یکی از ملاکهای با سوادی در دنیای مدرن این است که شخص خود چقدر می تواند مهارت ها و معلومات خود را توسعه و افزایش دهد. توسعه معلومات نه به معنای بی نیازی از استاد بلکه به معنای تغییر در نحوه دسترسی به معلم است. عبارتهایی مثل خودآموز عربی یا عربی بدون معلم میتواند عبارتهایی چند وجهی و گاهی گمراه کننده باشد و روال یادگیری زبان عربی را در شما با مشکل مواجه کنند. درک صحیح ما از عوامل مؤثر بر فرآیند زبان آموزی بسیار در تصمیمگیریهای بعدی ما نسبت به انتخاب روش یادگیری زبان عربی تعیین کننده خواهد بود. اگر به این چنین درک و احساس دقیقی دست پیدا کردهاید حال دیگر انتخاب شما ثمربخش خواهد بود.
این مقاله را هم بخوانید:
دیدگاه خود را بنویسید