گوگل به عنوان محبوبترین موتور جستجو با بهرهگیری از تکنولوژی برتر خود به طور حیرتانگیزی نتایج یک جستجو را در کوتاهترین زمان در اختیار ما قرار میدهد. این دسترسی سریع و ساده به اطلاعات باعث شده تا بسیاری از ما فنآوری پیچیده جستجو در گوگل را که در کسری از ثانیه نتایج دلخواه ما را از میان میلیاردها سایت اینترنتی با زبانهای مختلف پیدا میکند نادیده بگیریم. جستجوگر گوگل برخلاف ظاهر سادهاش از پیچیدگیها و امکانات بسیاری بهرهمند است که به کارگیری این امکانات موجب خواهد شد تا نتایج بهتر و دقیقتری بر صفحه نمایشگر شما ظاهر شود. بر آن شدم تا در این مقاله برخی راهکارها از نصب صفحه کلید عربی گرفته تا تغییر زبان و آشنایی با چند تا از اپراتورهای گوگل را برای دستیابی به بهترین نتایج جستجو به زبان عربی با شما در میان بگذارم.
صفحه «دورههای متنوع آموزش زبان عربی» را در آکادمی نتحدث ببینید:
صفحه کلید عربی
قبل از هر چیز حتما یک صفحه کلید عربی بر روی کامپیوتر شخصی یا موبایلتان نصب کنید. با یک سرچ سریع در گوگل روش نصب صفحه کلید عربی بر روی رایانه شخصی خود را پیدا میکنید. صفحه کلید Gboard در تلفنهای همراه هم از امکانات خوبی برای زبانهای مختلف و از جمله زبان عربی برخوردار است. بدون نصب کیبورد عربی نتایج دقیقی از جستجو در گوگل به زبان عربی به دست نمیآورید.
توجه به املای عربی
تایپ صحیح کلمات و عبارتهای عربی در دستیابی به نتایج جستجوی بهتر مؤثر است. قواعد املای عربی را یاد بگیرید و از آن در این زمینه استفاده کنید.
این مقاله را هم بخوانید:
تغییر زبانی که محصولات گوگل از آن استفاده میکنند
اگر از ایران و با آی پی ایران وارد صفحه گوگل شده باشید معمولا با تایپ کلمهای مثل «کتاب»، نتایج فارسی مربوط به آن را مشاهده خواهید کرد. اگر به دنبال صفحات عربی هستید طبیعتا نتایج این جستجو به کارتان نمیآید. یکی از راهها برای رسیدن به نتایج عربی خالص، تغییر زبانی است که محصولات گوگل از آن استفاده میکنند. برای این کار در بالای صفحه جستجو وارد بخش تنظیمات (Setting) شوید و زبانها (Languages) را انتخاب کنید و در آن صفحه، زبان را به "العربية" تغییر دهید. در صفحه اصلی Google.com هم میتوانید مطابق شکلهای زیر تغییر زبان را انجام دهید. در این روش زبان نمایش صفحه گوگل و منوهای آن کلا به عربی تغییر میکند. این روش بهترین راه برای دسترسی به نتایج جستجوی خالص و یکدست عربی است. اگر از آن دسته افرادی هستید که تغییر زبان منوها را نمیپسندید روشهای بعدی را امتحان کنید.
صفحه «کلاسهای خصوصی زبان عربی» را ببینید:
جستجوی منطقهای
با تغییر منطقه جستجوی خود میتوانید بدون تغییر زبان به نتایج کاملا عربی دسترسی پیدا کنید؛ وارد بخش تنظیمات (Setting) شوید و تنظیمات جستجو (Search Setting) را انتخاب کنید. در پایین صفحه در بخش Region Setting بر روی Show more کلیک کنید و یک کشور عربی مثلا مصر یا عربستان را انتخاب کنید. در این روش همه نتایج کاملا عربی هستند البته با تمرکز بر آن کشور عربی که انتخاب شده است.
صفحه «دوره آمادگی آزمون اشتمال» را ببینید:
افزودن زبان عربی به زبانهای جستجو در گوگل
راه دیگر برای مشاهده نتایج جستجو به زبان عربی، افزودن زبان عربی به زبانهای جستجو در گوگل است. این روش خیلی مؤثری نیست ولی در حال گاهی کار میکند. در منوی زبانها (Languages) بر روی Edit کلیک کنید و سپس مطابق شکل زبان عربی را اضافه کنید. الآن اگر با صفحه کلید عربی تایپ کنید علاوه بر نتایج فارسی نتایج عربی را نیز خواهید دید. در مورد کلمات بسیار عمومی مثل همان کلمه «کتاب» که هم در عربی و هم در فارسی بسیار رایج و پرکاربرد هستند حتی اگر با صفحه کلید عربی تایپ کنید این راه چندان موفق عمل نمیکند.
استفاده از اپراتورهای گوگل
اپراتورهای گوگل امکان جستجوی دقیقتری را برای همه زبانها فراهم میکنند. در این جا با سه تا از این ابزارها آشنا میشویم:
صفحه «دوره جامع مکالمه زبان عربی» را ببینید:
علامت "نقل قول"
شاید بتوان گفت در میان اپراتورهای گوگل نقل قول پرکاربردترین است. اگر در جستجوی یک عبارت خاص هستید با قرار دادن آن عبارت در میان علامت نقل قول ("") تنها صفحاتی را مشاهده خواهید کرد که دقیقا حاوی همان عبارت هستند. در غیر این صورت هر صفحهای که حتی به طور پراکنده کلمات آن عبارت را داشته باشد هم در نتایج جستجو دیده خواهد شد.
جستجو درون یک سایت
امروزه تقریبا همه سایتها دارای ابزار جستجوی داخلی هستند. اما گوگل هم این امکان را به شما میدهد که محتویات یک سایت را به شکل خاص جستجو کنید. این ابزار گاهی از جستجوی داخلی خود سایت بهتر عمل میکند. برای این کار پس از نوشتن عبارت مورد جستجو، عبارت site: را تایپ کنید و سپس بدون فاصله آدرس سایت مورد نظرتان را بنویسید. اگر یک عبارت چند کلمهای را سرچ میکنید برای دستیابی به نتایج دقیقتر میتوانید آن را در نقل قول قرار دهید. برای تمرین عبارت "مکالمه عربی" را در سایت نتحدث مانند شکل زیر جستجو کنید:
صفحه «مکالمه عربی مقدماتی» را ببینید:
خارج کردن یک عبارت خاص از نتایج جستجو
گاهی با جستجوی یک عبارت یا کلمه، نتایجی را مشاهده خواهید کرد که مربوط به یک اتفاق پر سروصدای جدید است که شما علاقهای به آن ندارید یا در حال حاضر به دنبال آن نیستید. مثلا فرض کنید در جستجوی معنی و کاربرد کلمه «جنوح» هستید. الآن که دارم این مقاله را مینویسم هنوز به گل نشستن کشتی «اورگیون» در کانال سوئز و بسته شدن ۶ روزه این کانال در صدر اخبار جای دارد. با جستجوی کلمه جنوح (به معنای به گل نشستن کشتی) اخبار مربوط به این اتفاق نمایش داده میشود. من میتوانم همه نتایج مرتبط با این خبر را که حاوی کلمه السويس (به فارسی سوئز) است با کمک یکی دیگر از اپراتورهای گوگل از نتایج جستجو خارج کنم: جنوح را تایپ میکنم سپس با یک فاصله یک علامت منها (-) و پس از آن بدون فاصله کلمه السويس را به این شکل تایپ میکنم: جنوح -السويس. حال دیگر هیچیک از صفحات نشان داده شده حاوی اخبار کشتی اورگیون نخواهد بود!
با جستجو در اینترنت میتوانید با دیگر اپراتورهای جستجو در گوگل آشنا شوید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
38 روز پیشممنونم