CV یا رزومه اولین دروازه ورود شما به شغل مورد نظرتان و مقدمه استفاده از فرصت‌های شغلی زبان عربی است. رزومه وسیله‌ای برای معرفی خودتان و توانایی‌ها و مهارت‌هایتان، خلاصه تجربیات قبلی، مدارک تحصیلی و موفقیت‌های شخصی و شغلی شماست. هنگام درخواست هر شغلی، CV همیشه اولین قدم است. اگر به دنبال کار در کشورهای عربی هستید اطمینان حاصل کنید که رزومه‌تان در بهترین شکل نوشته شده است تا بتوانید شغل رویایی خود را به دست آورید. اگر می‌خواهید یک رزومه به زبان عربی یا انگلیسی بنویسید ساده‌ترین راه استفاده از یک فرمت رزومه حرفه‌ای است که به شما کمک می‌کند روی محتوا تمرکز کنید نه روی طراحی. برای دانستن اصول نوشتن رزومه به زبان عربی این مقاله را بخوانید.

صفحه «دوره آمادگی آزمون اشتمال» را ببینید:

رزومه یا CV چیست؟

رزومه؛ خلاصه‌ای از تجربیات حرفه‌ای و شخصی، مهارت‌ها، و تحصیلات آکادمیک است. هدف اصلی از نوشتن رزومه نشان دادن برترین دارایی‌ها و توانایی‌های شما به کارفرمایان بالقوه برای کار در کشورهای عربی است. در بیشتر موارد هنگام درخواست یک شغل از شما رزومه به همراه یک معرفی‌نامه خواسته می‌شود. اگر بتوانید به خوبی از پس نوشتن یک رزومه به زبان عربی برآیید، شانس کسب شغل رویایی خود و بهره‌مندی از فرصت‌های شغلی زبان عربی را افزایش داده‌اید .

چگونه برای اولین کار خود رزومه بنویسید؟

ممکن است روند نوشتن رزومه به زبان عربی برای کار در کشورهای عربی قدری ترسناک به نظر برسد. به هر حال، هشتاد درصد نمونه رزومه‌هایی که در وب‌سایت‌ها می‌بینید مربوط به تجربه کاری است. اگر تجربه قبلی ندارید پس چه چیزی می‌تواند در رزومه شما نوشته شود؟

بسیار خوب، خبرهای خوبی برای شما داریم. اگر به تازگی به دنبال فرصت‌های شغلی زبان عربی هستید و دارید برای اولین شغل خود اقدام می‌کنید کسی از شما انتظار ندارد که سابقه کار قبلی داشته باشید. در عوض باید بر داشته‌های خود تمرکز کنید: 

  1. تحصیلات
  2. پروژه ها و برنامه‌ها
  3. تجربه‌های داوطلبانه
  4. سرگرمی‌ها و علایق

این مقاله را هم بخوانید:

صفحه «کلاس‌های دوره جامع مکالمه زبان عربی» را ببینید:

در رزومه چه بنویسید؟

با وجود رقابت شدید در بازار کار در کشورهای عربی که امروزه شاهد تغییراتی بزرگ و اساسی نیز بوده است، نوشتن یک رزومه حرفه‌ای تبدیل به عامل اصلی موفقیت شما در کسب فرصت‌های شغلی زبان عربی شده است.

متداول‌ترین بخش‌های رزومه عبارتند از:

  1. اطلاعات تماس
  2. خلاصه CV یا هدف
  3. سابقه کار و تجربیات قبلی
  4. تحصیلات دانشگاهی

اگر می‌خواهید رزومه خود را شخصی‌تر کنید این بخش‌ها را هم اضافه کنید:

  1. پروژه‌ها
  2. تجربه‌های داوطلبانه
  3. سرگرمی‌ها و علایق

چگونگی مرتب ساختن یک رزومه

سه نوع قالب ترتیبی برای رزومه وجود دارد:

  1. ترتیب زمانی معکوس
  2. ترتیب شغلی مبتنی بر مهارت‌ها و توانایی‌های
  3. قالب جامع که از ترکیب دو قالب قبلی به دست می‌آید.

در ۹۹٪ موارد از قالب ترتیب معکوس استفاده می‌شود که بر روی تجربیات کاری شما تمرکز دارد و به ترتیب زمانی معکوس نوشته شده یعنی تجربیات در آن از جدیدترین به قدیمی‌ترین مرتب شده‌اند. اگر نمی‌خواهید رزومه‌ای بر اساس مهارت شغلی بنویسید توصیه می‌کنیم از ترتیب زمانی معکوس استفاده کنید.

صفحه «دوره تخصصی مقاله خوانی به زبان عربی» را ببینید:

 مقاله به زبان عربی

رزومه باید چند صفحه باشد؟

رایج‌ترین سوال درباره رزومه در جهان: "CV شما باید چند صفحه باشد؟" پاسخ کوتاه: یک صفحه. برای کار در کشورهای عربی اگر سابقه کار زیادی دارید (بیش از ۱۰ سال) و در صورتی که هر آن چه ذکر کرده‌اید مرتبط با همین شغلی باشد که خواهان آن هستید منطقا رزومه شما می‌تواند حداکثر ۲ صفحه باشد.

چگونه خلاصه رزومه را بنویسید؟

خلاصه رزومه جذاب‌ترین بخش برای خواننده به حساب می‌آید و معمولا در بالای CV نوشته می‌شود. خلاصه رزومه را به عنوان مقدمه‌ای برای CV خود در نظر بگیرد. باید در دو تا چهار جمله مهارت‌ها، تجربه‌ها و میزان متناسب بودن شما برای این کار را توضیح دهید. بدین‌ترتیب خواهید توانست بهترین بهره را از فرصت‌های شغلی زبان عربی ببرید.

آیا می‌خواهید خلاصه رزومه شما برجسته شود؟ از این الگو استفاده کنید:

"[عنوان شغلی] با (+x) سال سابقه کار در [مسئولیت شغلی]. در طول (x)سال من [۲ یا ۳ موفقیت مهم] داشته‌ام و خودم را برای [عنوان شغلی] در [نام شرکت] مناسب می‌بینم."

صفحه «کلاس‌های میزگرد عربی» را ببینید:

نحوه نوشتن تجربیات کاری در رزومه

تجربیات کاری در رزومه یکی از چیزهایی است که یادگیری آن آسان و تسلط بر آن سخت است. قسمت تجربیات شغلی باید شامل موارد زیر باشد:

  1. عنوان شغلی
  2. نام شرکت/مؤسسه/محل کار
  3. دستاوردها یا مسئولیت‌ها
  4. تاریخ کار
  • حال اگر می‌خواهید یک تجربه کاری برجسته بنویسید باید روی دستاوردهای قابل اندازه‌گیری تمرکز کنید. برای انجام این کار از این فرمول استفاده کنید: برای بدست آوردن نتیجه (z) مشکل (x) را با انجام (y) حل کردم. مثلا: «مذاکره درباره طرحی با دو تأمین کننده برای کاهش هزینه‌ها به میزان ۵۰۰۰ دلار در سال».
  • دستاوردهای خود را با شماره نشان دهید و اطلاعات حساس را ارائه ندهید: «من در مدت ۱۲ ماه ۲۰٪ فروش را افزایش دادم». این به کارفرما نشان می‌دهد که شما فقط یک کاندیدای تصادفی نیستید بلکه یک فرد عالی هستید!

چگونگی گنجاندن مهارت‌ها در رزومه

فقط بخش "مهارت" را در نمونه CV خود ایجاد کنید. بعد هم مهمترین مهارت‌های خود را بنویسید. معمولا ما نوشتن مهارت‌های فنی و شخصی را توصیه می‌کنیم.

صفحه «گفتگوی تخصصی عربی» را در نتحدث پلاس + ببینید:
گفتگوی تخصصی عربی

چگونه می توان یک نامه معرفی برای CV ایجاد کرد؟

هر درخواست کاری برای کار در کشورهای عربی به یک نامه معرفی علاوه بر رزومه نیاز دارد. در ادامه چند نکته درباره چگونگی آماده‌سازی درست آن خواهد آمد:

  • نامه معرفی خود را به کارفرما اختصاص دهید. هرچه شخصی‌تر باشد احتمال اینکه از تجربیات شما خوششان بیاید بیشتر است.
  • تجارب عمومی خود را بیان کنید (تجربه کاری، عنوان شغلی و غیره) و دو یا سه تا از مهمترین موفقیت‌های خود را برای نشان دادن مهارت‌هایتان ذکر کنید. اگر واقعا می‌خواهید متمایز باشید نامه‌ای متناسب با الگوی رزومه خود بنویسید.

صفحه «دوره‌های متنوع آموزش زبان عربی» را در آکادمی نتحدث ببینید:

بهترین الگوی رزومه چیست؟

چیزی به نام "بهترین الگو برای رزومه به زبان عربی" وجود ندارد. هر کارفرما و صاحب کاری ویژگی‌های خاص خود را دارد. توصیه می‌کنیم برای استفاده از فرصت‌های شغلی زبان عربی در یک شرکت،کمی درباره آن شرکت جستجو و پرس و جو کنید. به عنوان مثال اگر متقاضی کار در یک بانک هستید ممکن است یک نمونه رزومه حرفه‌ای‌تر بخواهید. از سوی دیگر اگر به دنبال شغلی در یک شرکت استارت‌آپی هستید که ارزش بیشتری برای نوآوری قائلند باید رزومه ای با الگوی خلاقانه داشته باشید.

سرانجام اگر هنوز مطمئن نیستید که چه الگویی برای شغل مورد نظر شما مناسب است می‌توانید از یکی از نمونه‌های رزومه حرفه‌ای آماده متناسب با آن شغل استفاده کنید.


منبع: مقاله «احصل على سيرة ذاتية في 10 دقائق» از سایت stylingcv.com

ترجمه: مهدی صادقی