اگر با وجود علاقه بسیار به یادگیری زبان عربی هنوز سؤالات مبهمی درباره آموزش عربی در ذهن دارید راهنمای کامل آموزش زبان عربی در پیدا کردن پاسخی درست برای این پرسشها به شما کمک میکند.
فهرست:
- بهترین روش یادگیری زبان عربی چیست؟
- راهکارهای اساسی برای یادگیری مکالمه عربی کدام است؟
- آیا زبان عربی زبان سختی است؟
- چطور شروع به یادگیری زبان عربی کنیم؟
- بهترین کلاس عربی چه کلاسی است؟
- چیستی مفهوم آموزش مکالمه عربی!
- چگونه یک زبان آموز ایدهآل باشم؟
- خودآموزی زبان عربی و چالشهای پیش رو!
- راهکارهایی مهم برای یادگیری صرف و نحو و قواعد عربی
- چگونه ترجمه عربی را به خوبی یاد بگیریم؟
- ۱۲ توصیه مهم برای به خاطر سپردن واژگان و اصطلاحات عربی
- ۱۰ نکته مهم برای تقویت مهارت شنیدن (استماع) در زبان عربی
- ۱۱ اصل برای تقویت مهارت خواندن کتاب و مقاله عربی
- مؤثرترین تکنیکهای نوشتن به زبان عربی
- آیا فیلم و کارتون عربی منابع مناسبی برای یادگیری زبان عربی هستند؟
- لهجه عربی خود را چگونه تقویت کنم؟
- املای عربی را جدی بگیریم!
- راز و رمز یادگیری زبان عربی با کمک اخبار عربی
- بهترین راه استفاده از کتابهای صوتی برای یادگیری زبان عربی
- آموزش زبان عربی به کودکان
بهترین روش یادگیری زبان عربی چیست؟
آموزش زبان عربی هم مثل هر مهارت دیگری نیازمند صرف وقت کافی و تمرین منظم و دائمی است. این سوال که بهترین روش آموزش عربی چیست دست کم یک بار ذهن همه علاقمندان زبان عربی را به خود مشغول کرده است. روشهای بسیاری برای آموزش زبان عربی، و کلاسهای زیادی با تیتر بهترین کلاس عربی وجود دارد. مهم پاسخ به این سوال است که این بهترین کلاس عربی چقدر برای من هم بهترین است؟ ای بسا دیدگاه ما به مقوله آموزش عربی موجب پدید آمدن عباراتی مثل: عربی سریع، خودآموز عربی، عربی بدون معلم و امثال آن برای جلب توجه ما شده باشد.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
راهکارهای اساسی برای یادگیری مکالمه عربی
شاید بتوان گفت پر طرفدارترین بخش در آموزش عربی مکالمه زبان عربی است و به همین دلیل هر تغییر مثبتی در دیدگاه ما نسبت به این موضوع مهم تغییرات جدی و عمدهای در نوع آموزش مکالمه عربی ایجاد خواهد کرد. یادگیری مکالمه عربی به شکل خودآموز و تجربی و جسته گریخته اگرچه غیر ممکن نیست ولی بهترین روش آموزش عربی هم نیست، اهمیت یادگیری نزد معلم و استاد و مربی را اصلا دست کم نگیرید. اگر فیلم وکارتون عربی میبینید اگر کتاب عربی و مقاله به زبان عربی میخوانید اگر اخبار به زبان عربی میشنوید اگر قواعد و صرف و نحو عربی میخوانید و همه اینها را با برنامه و نظر معلم عربی تان انجام میدهید، دیگر نگران چیزی نباشید. کارها به سرعت رو به راه خواهد شد.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
صفحه «دوره جامع مکالمه زبان عربی» در آکادمی نتحدث را ببینید:
آیا زبان عربی زبان سختی است؟
گفته میشود زبان عربی حدود ۱۲ میلیون کلمه دارد و به همین دلیل همیشه و همیشه کلماتی در زبان عربی وجود دارد که برای فهمیدن معنای آنها باید به دیکشنری عربی یا قاموس مراجعه کنیم. این یعنی زبان عربی زبان پویایی است که همواره چیزهای جدید و هیجان انگیزی برای آموختن با خود دارد. اکثرا سختی و آسانی زبانها بر اساس نزدیکی و دوری آنها با زبان انگلیسی سنجیده میشود. نزدیکی و قرابت بین دو زبان فارسی و عربی البته میتواند نتایج متفاوتی نسبت به نتایج حاصل از اندازهگیری و به کارگیری این مقیاس در مورد فارسی زبانان به دست دهد، بنابراین ترجیح میدهم سؤال را بار دیگر به این شکل مطرح کنم که؛ آیا یادگیری زبان عربی برای پارسی زبانان از آموزش زبان انگلیسی سختتر است؟
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
چطور شروع به یادگیری زبان عربی کنیم؟ یا: ۱+۱۲ توصیه برای تازه واردها!
هدف شما از یادگیری زبان عربی میتواند هر چیزی باشد؛ شغل، درآمد، سفر، تجارت و امثال آن، اما گاهی بهترین هدف، عشق و علاقه به زبان عربی است. این که زبان عربی یا مکالمه عربی فصیح بهترین کار و شیرینترین سرگرمی زندگیتان باشد واقعا لذت بخش است و انگیزهای عجیب به شما خواهد داد. امتحان کنید. اگر تازه شروع به یادگیری زبان عربی کردهاید و یا تصمیم دارید آموزش مکالمه عربی را آغاز کنید قبل از انتخاب کتاب یا هر جستجوی دیگری این مقاله را بخوانید. در این مقاله به راهکارهایی اشاره شده که با رعایت آنها پیشرفت سریعتری را در زمینه عربی آموزی تجربه خواهید کرد.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
صفحه «مکالمه عربی مقدماتی» را در آکادمی نتحدث ببینید:
بهترین کلاس عربی چه کلاسی است؟
بعد از این که تصمیم گرفتیم شروع به آموزش زبان عربی کنیم حالا دیگر به دنبال بهترین کلاس عربی میگردیم. سعی میکنیم بهترین و سریعترین راه را برای آموزش زبان عربی انتخاب کنیم و با انتخاب بهترین معلم عربی درباره بهترین کتاب آموزش عربی اطلاعاتی به دست آوریم. این مقاله به ما در تشخیص و انتخاب آن یک کلاس عربی استاندارد کمک خواهد کرد. با خواندن مقاله حاضر در گزینش هر کلاس عربی تصمیمگیری دقیقتری داشته باشید.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
چیستی مفهوم آموزش مکالمه عربی!
خیلی از ما با دیدن شخصی که به زیبایی به زبان عربی صحبت میکند با خود فکر کردهایم که ای کاش من هم به همین خوبی به عربی حرف میزدم. این آرزو شروع بسیار خوبی است اگر از یک نکته بسیار مهم غفلت نکنیم: سخن گفتن و نوشتن نتیجه و حاصل یک فرآیند سیستماتیک است. عبارت آموزش مکالمه عربی جملهای است که مفاهیم مختلف و گاهی متضاد از آن قصد میشود. در واقع درک و دریافت از مفهوم مکالمه زبان عربی تاثیری قابل توجه بر انتخاب روش آموزشی و میزان و سرعت پیشرفت مهارتهای دیگری مثل؛ خواندن، شنیدن و نوشتن در ما دارد. سوال مهم این است: آیا آموزش زبان عربی همان آموزش مکالمه عربی است؟
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
صفحه «دوره اصطلاحات کاربردی عربی» را در آکادمی نتحدث ببینید:
چگونه یک زبان آموز ایدهآل باشم؟
آدمهای زیادی را دیدهام که به دنبال بهترین کتاب آموزش عربی، برترین روش یادگیری زبان عربی، بهترین کلاس عربی، بهترین معلم عربی و یا بهترین دوره مکالمه عربی میگردند، اما کمتر کسی در جستجوی بهترین زبان آموز عربی است. زبان آموزی و آموزش عربی یک شغل تمام وقت است پس هیچ فرصتی را برای یادگیری زبان عربی از دست ندهید. کلاس عربی باید گوشه دنج و امن شما باشد.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
خودآموزی زبان عربی و چالشهای پیش رو!
روشهای خودآموز برای یادگیری زبان عربی امروزه تحت تأثیر گسترش شبکه جهانی اطلاعات تغییرات بسیاری به خود دیده است. اینترنت نه تنها دسترسی به معلم زبان عربی را ساده کرده است بلکه روشهای خودآموز زبان عربی را هم که در گذشته منحصر در کتاب و نوار بود بسیار بهبود بخشیده است. در روش خود آموز عربی ناپایداری برنامه آموزشی از آفات بسیار مهم و جدی به حساب میآید. اگر میخواهید روش خودخوان و خودآموز را برای آموزش زبان عربی و به شکل خاص برای آموزش مکالمه عربی انتخاب کنید قبل از تصمیم گیری و شروع به کار این مقاله را بخوانید. شناخت چالشهای پیش رو و نقاط ضعف و قوت یک روش آموزشی، به ما در ادامه مسیر کمک میکند.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
راهکارهایی مهم برای یادگیری صرف و نحو و قواعد عربی
صرف و نحو و قواعد عربی یکی از مباحث چالش برانگیز در زبان عربی است. یادگیری صرف و نحو عربی تنها مراجعه به کتاب های قواعدی عربی و جستجو برای منابع آموزشی صرف و نحو نیست. در قواعد عربی باید ذهن پرسشگر و جستجوگر داشته باشید و روابط بین مباحث را کشف کنید. صرف و نحو به هیچ وجه یک مبحث به اصطلاح حفظی نیست بلکه کشف قواعد درست نویسی و فصیح سخن گفتن است. این قواعد و روابط را پیدا کنید تا شیرینی صرف و نحو را دریابید. برخی عناوین این مقاله عبارتند از: مهمترین اصل در یادگیری قواعد عربی، جزئیات تخصصی قواعد عربی، خودآموز عربی، تمرینات صرف و نحو، کتاب صرف و نحو، منابع آموزش قواعد عربی، صفحات آموزش قواعد، و شواهد عربی.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
چگونه ترجمه عربی را به خوبی یاد بگیریم؟
ترجمه عربی یکی از موضوعات پر طرفدار در زبان عربی است. معمولا در دوره مقدماتی مکالمه عربی بسیار با این چنین سؤالاتی مواجه میشوم که: ترجمه عربی را چه وقت شروع میکنیم؟ شما کلاس ترجمه عربی هم دارید؟ فکر میکنید تا پایان امسال به سطح قابل قبولی در ترجمه عربی میرسم؟ و دیگر پرسشهایی از این دست که شاید برای شما هم مطرح باشد. با خواندن این مقاله دیدگاه بهتری نسبت به موضوع ترجمه عربی فارسی و ترجمه فارسی عربی به دست خواهید آورد.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
۱۲ توصیه مهم برای به خاطر سپردن واژگان و اصطلاحات عربی
واژگان هم مثل ما انسانها، موجوداتی کاملا اجتماعی هستند، در کنار یکدیگر معنا پیدا میکنند و معانی جدیدی از خود بروز میدهند. این واژگان و اصطلاحات عربی را از زندگی اجتماعیشان محروم نکنیم! در فرآیند آموزش عربی خود برنامهای برای یادگیری واژگان در جایگاه اجتماعی آنها یعنی در میان متون داشته باشید. حتما برای شما هم پیش آمده که کلمات عربی و اصطلاحات عربی زیادی را حفظ کرده باشید ولی بعد از مدتی آنها را به کلی از یاد بردهاید بعد هم با خودتان فکر کردهاید که احتمالا من استعداد کافی برای یادگیری زبان عربی و مکالمه عربی ندارم. در حقیقت آموزش عربی و حفظ کلمات و عبارات عربی دو مقوله جدا از هم هستند. من شخصا کسی را نمیشناسم که فقط با حفظ کلمات عربی توانسته باشد زبان عربی را یاد بگیرد و حرف بزند. با حفظ کلمات و عبارت های عربی شما در نهایت یک دیکشنری عربی گویای خوب خواهید شد. حفظ مفردات بخشی از روند آموزش عربی شماست که در جای خود بسیار مؤثر است.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
۱۰ نکته مهم برای تقویت مهارت شنیدن (استماع) در زبان عربی
وقتی بچههایی را میبینیم که به تدریج حرفزدن یاد میگیرند یا بعد از رفتن به مدرسه خواندن و نوشتن میآموزند، به راحتی میپذیریم که حرفزدن و خواندن و نوشتن نیاز به یادگیری دارد. ولی من آدمهای بسیار کمی را میشناسم که معتقد باشند شنیدن و گوش دادن هم نیازمند یادگیری و آموزش است! عادت دادن خود به شنیدن و گوش دادن به زبان عربی مهم ترین چالش در آموزش زبان عربی و در کلاسهای مکالمه عربی است. اگر تصمیم دارید که به زودی عربی را به خوبی صحبت کنید یا خوب بنویسید و بخوانید و خوب بفهمید همین الآن نگاهتان را به موضوع شنیدن عربی یا استماع در زبان عربی تغییر دهید. با یک هشدار واقعا جدی باید بگویم بدون مهارت استماع هیچ افق روشنی در مکالمه عربی برای شما به چشم نمیخورد. شنیدن در زبان عربی رکن اصلی گفتگو به زبان عربی است و شنونده حرفهای بودن واقعا نیاز به یادگیری و تمرین دارد.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
۱۱ اصل برای تقویت مهارت خواندن کتاب و مقاله عربی
سالها پیش برای اولین بار از سری کتابهای هری پاتر کتاب سوم یعنی زندانی آزکابان را به فارسی خواندم. همیشه دوست داشتم که از جلد اول یعنی «هری پاتر و سنگ جادو» شروع به خواندن کنم. وقتی یک نسخه از ترجمه عربی این کتاب (به عربی؛ هاري بوتر وحجر الفیلسوف) به دستم رسید این علاقه پیشین با عشق به زبان عربی یک ترکیب جادویی ساخت که من را به یک کتابخوان حرفه ای مجموعه هری پاتر تبدیل کرد. در این گفتار به مهارت خواندن به زبان عربی به شکل کلی آن میپردازیم و به دنبال یافتن پاسخی برای این سوال هستیم که: چگونه میتوانم یک مقاله عربی یا کتاب عربی و اقسام دیگری از متون عربی را در هر سطحی که باشد به راحتی بخوانم؟
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
کلاسهای«نتحدث پلاس +» را ببینید:
مؤثرترین تکنیکهای نوشتن به زبان عربی
پیچیده و پر تکلف نوشتن امروزه دیگر یک ارزش به حساب نمیآید. باید بتوانید معانی عمیق ذهنی خود را به زبانی ساده و همه فهم بیان کنید. ایجاز نیز از دیگر عناصر مهم در نوشتن به زبان عربی است؛ مهارتی که رسیدن به آن نیازمند سالها تلاش و کوشش و صرف وقت در آموزش عربی است. در این گفتار سعی داریم به سؤالاتی که درباره مهارت نوشتن (کتابت) در زبان عربی مطرح است پاسخ دهیم: آیا خواندن متون عربی برای کسب مهارت در نوشتن عربی لازم است؟ نقش یادگیری واژگان و اصطلاحات عربی در یادگیری زبان عربی چیست؟ عبارت های کلیدی عربی برای نوشتن کدامند؟ اسالیب زبانی چه هستند؟
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
آیا فیلم و کارتون عربی منابع مناسبی برای یادگیری زبان عربی هستند؟
دانلود و آرشیو کردن فیلم و کارتون عربی برای یادگیری زبان عربی میتواند خیلی جالب و سرگرم کننده باشد اما بالاخره یک روز صبح از خودتان خواهید پرسید: آیا این همه فیلم و کارتون عربی و کتاب آموزش عربی منابع خوب و مطمئنی برای یادگیری هستند؟ چه قدر در آموزش زبان عربی به من کمک میکنند؟ آیا با دیدن فیلم و خواندن کتاب، مکالمه عربی من بهتر میشود؟ آیا بهتر نیست که فیلم و کارتون عربی را با زیرنویس ببینم؟ قبل از به پایان رسیدن این مقاله پاسخ این سوالها را پیدا کردهاید.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
لهجه عربی خود را چگونه تقویت کنم؟
یک چیزی که هنوز نتوانستهام دلیل اصلی آن را بفهمم این است که بعضی در اولین جلسه حضور در کلاس مکالمه عربی مقدماتی توانایی غیر قابل تصوری در بیان و لهجه عربی از خود نشان می دهند. لهجه در زبان عربی به دو مفهوم متفاوت دلالت دارد: اول آهنگ کلام و دیگری زبان محلی هر کشور عربی مثل لهجه شامی، لهجه مصری، لهجه عراقی، لهجه خلیجی و امثال آن. برای زیبا ساختن لحن عربی گفتارتان هنگام مکالمه عربی بسیار مهم است که به استرس ها و نحوه بيان بخش ها يا سيلاب هاى هر کلمه دقت کافی داشته باشید.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
مکالمه عربی پیشرفته در آکادمی نتحدث:
املای عربی را جدی بگیریم!
یادگیری املای عربی و نوع نوشتن و رعایت اصول املا در زبان عربی بیشتر از آن چه فکرش را بکنید و حتی بیشتر از میزان مهارت شما در مکالمه عربی، توانایی و تسلط شما را در زمینه زبان عربی به نمایش میگذارد و شخصیت زبانیتان را به راحتی در معرض قضاوت دیگران قرار میدهد. وقتی از مهارتهای چهارگانه در آموزش عربی صحبت میکنیم به هیچ وجه نمیتوانیم نقش دیکته و درستنویسی در زبان عربی را نادیده بگیریم. املا بخش جدا ناشدنی از نوشتن و خواندن است. قواعد املا در زبان عربی نیز همچون هر دانش و مهارت دیگری نیاز به آموزش دارد و بدون برنامهی درست به نتیجه نخواهد رسید. موضوع املای عربی را باید خیلی بیشتر از آنچه که الان هست جدی بگیریم.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
راز و رمز یادگیری زبان عربی با کمک اخبار عربی
زبان رسانه و اخبار عربی نقش بسیار مهمی در پیشرفت و توسعه همه مهارت های زبانی از جمله مهارت مکالمه عربی و مهارت شنیدن بازی میکند. در انتخاب منابع خبری و رسانهای برای آموزش زبان عربی از طریق اخبار و زبان رسانه بسیار دقت کنید. الجزیرة، بیبیسی عربی، اسکاینیوز عربی و برخی رسانههای دیگر در زمره رسانههای استاندارد و مرجع به شمار میآیند. زبان رسانه و اخبار عربی، خصوصا در متون رسانهای نوشتاری، زبان عربی فصیح است که البته گاهی در گزارشهای موجود در فواصل خبرها مصاحبههایی را به زبان دارجه یا همان لهجههای عربی میشنوید. عناوین خبرها هم خیلی مهم هستند و خواندن آنها ضمن ایجاد تنوع، کلمات و عبارات زیادی را به ما میآموزد. خواندن روزنامههای آنلاین و دیدن کانالهای خبری تلویزیون به دلیل همراه کردن منابع دیداری، شنیداری و نوشتاری در پیشرفت زبان عربی شما بسیار موثر است.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
کلاسهای «زبان رسانه» در آکادمی تخصصی نتحدث:
بهترین راه استفاده از کتابهای صوتی برای یادگیری زبان عربی
من شخصا با گوش دادن به متنهای بازنویسی شده و رمانهای کوتاه شده خیلی میانهای ندارم ولی راستش این نوع داستانها واقعا برای پیشبرد مهارتهای زبان عربی در مراحل مقدماتی خوبند. رمانها و داستانهای کوتاه هم بسیار عالی هستند. کتاب «چارلی و کارخانه شکلات سازی» اثر «رولد دال» را خیلی از دوستانم با من در کلاسهای کتابخوانی آکادمی نتحدث خواندهاند. امروزه کتابهای صوتی عربی زیادی در دسترس ما قرار دارد. سایتها و اپلیکیشنهای بسیاری در زمینه نشر داستان صوتی به زبان عربی فعال هستند که میتوانید کتابهای گویا و قصه های صوتی به زبان عربی را حتی به صورت مجانی در آنها پیدا کنید. در این مقاله به چگونگی استفاده بهتر از یک کتاب صوتی به زبان عربی به منظور یادگیری و تقویت مهارتهای زبانی میپردازیم و همچنین اشارهای خواهیم داشت به مراحل فهم یک کتاب صوتی عربی و تاکتیکهای یادگیری هنگام استفاده از لغتنامه عربی برای فهم مفاهیم، مفردات و اصطلاحات عربی.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
آموزش زبان عربی به کودکان
این روزها تماسهای زیادی دارم از پدر و مادرهایی که علاقمند هستند تا کودکانشان زبان عربی یاد بگیرند. تصمیمی که میتواند دلایل زیادی داشته باشد؛ مهاجرت به یک کشور عربی یا افزایش توجه و اقبال به زبان عربی به عنوان یک زبان بین المللی و زبان دین. در این مقاله سعی کردهام با معرفی برخی سایتهای آموزش عربی به کودکان و شبکههای عربی زبانی که برنامههای عربی مناسب کودکان و همچنین کارتون عربی پخش میکنند نمایی از فضای آموزشی مدرن و امروزی را ترسیم کرده تفاوتهای آموزش زبان عربی به کودکان را با آموزش بزرگسالان تا حدی روشن سازم.
برای مطالعه کامل این مقاله روی تصویر کلیک کنید:
دیدگاه خود را بنویسید